Dünya Matematik Günü Etkinliği (14 Mart 2021)

Tüm dünyada her 14 Mart’ta kutlanan Dünya Matematik Günü bu yıl 14 Mart Pazar günü Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programı 2. sınıf öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında çevrimiçi olarak düzenlendi. Etkinlik günün anlam ve önemine istinaden Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tunahan TURHAN tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. 5-8. düzeyindeki öğrencilerin katıldıkları etkinlik boyunca öğretmen adayları tarafından Daha İyi Bir Dünya için Matematik temasıyla ilgili oyunlar, hikayeler ve tartışmalar gerçekleştirildi. Etkinlik Ödüllü Bilgi Yarışması’nın ardından yapılan kısa değerlendirmenin ardından sonlandırıldı. Etkinliğe katılan ortaokul öğrencilerine ve etkinliği baştan sona organize edip gerçekleştiren öğretmen adaylarına teşekkür ederiz.

Yayın Tarihi: 14/03/2021