"İnsan ve Matematik" Söyleşisi Gerçekleştirildi

Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Matematik ve İnsan" konulu söyleşi, 22 Aralık'ta gerçekleştirildi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin değerli öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Yusuf Civan'ın katılımıyla öğretmen adaylarına yönelik bu etkinlik, matematiğin hayatımızdaki önemini vurguladı. Söyleşi, günlük yaşamda ve matematiğin farklı branşlarında karşılaşılan problemler üzerine yoğunlaştı. Öğretmen adayları, matematiğin neden bu kadar önemli olduğunu, gerçek hayattan alınan örneklerle ve matematik tarihi boyunca çözülen ve henüz çözülemeyen problemler üzerinden anlamış oldu.
Prof. Dr. Yusuf Civan, söyleşide öğrencilere, matematik dünyasının farklı yönlerini ve çeşitli matematikçilerin katkılarını tanıttı. Bu interaktif oturum, öğrencilerin sorularıyla zenginleşerek soru-cevap bölümüyle sona erdi.  Değerli hocamıza davetimizi kırmayarak öğretmen adaylarımızla gerçekleştirdiği bu etkili ve verimli söyleşi için tekrardan çok teşekkür ediyoruz.

Yayın Tarihi: 27/12/2023