SDÜ İlköğretim Matematik Öğretmenliği Öğrencileri 14 Mart Dünya Matematik Günü Etkinliği

SDÜ İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencileri 14 Mart Dünya Matematik Günü (Pi Günü) kapsamındaki etkinliklerini bu sene Isparta Davraz Dağında gerçekleştirdi. UNESCO tarafından 2020 yılında 14 Mart’ı Dünya Matematik Günü (IDM) olarak kutlanmaya başlandı. Pi sayısının ilk üç basamağına ithafen (3,14…) Mart (3.ay) ayının 14. günü ile özdeşleşen bugün her sene olduğu gibi bu senede etkinliklerle kutlandı. Matematikte sihirli bir sabit olarak görülen Pi sayısı, binlerce yıldır birçok hesaplamada kullanılmıştır. Bu mükemmel sabitin varlığı ve tarihi hakkında farkındalık oluşturmak için düzenlenen gezide öğrenciler Pi sayısı içerikli birçok etkinlik ve uygulama gerçekleştirdi. Yapılan etkinlikle ilgili tüm desteği sağlayan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne ve SDÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığına teşekkür ederiz. İlham Veren Üniversite mottosuyla hareket eden üniversitemizde, öğrencilerimizin kariyer yolculuklarında her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ederiz.

Yayın Tarihi: 17/03/2022