Program Öğrenme Çıktıları

Sıra No Program Öğrenme Çıktıları
1 Matematik alan bilgisine, pedagoji bilgisine ve matematik eğitimi pedagojik alan bilgisine sahiptir.
2 Eğitim-öğretim sürecini etkili bir şekilde planlayarak süreç içerisinde öğrencilerin matematik öğrenme düzeylerini izleyerek dönütler verir.
3 Öğrencilerinin gelişimlerini ve gelişmeye ihtiyaç duydukları alanları belirler ve öğrenmelerini çeşitli değerlendirme yöntemleri ve araçları kullanarak takip eder.
4 Etkili bir matematik öğretimi için bilgi ve iletişim teknolojilerinden faydalanır.
5 Mesleğinin gerektirdiği bireysel ve grup çalışmalarında uyumlu çalışarak görev ve sorumluluklarını yerine getirir.
6 Eleştirel ve yaratıcı düşünmenin eğitimdeki öneminin farkındadır; matematiksel bilgisini günlük hayat problemlerine modelleyerek alternatif çözümler üretebilir.
7 Düşüncelerini etkili bir biçimde ifade eder, bulunduğu ekosistemde etkili ve uyum içinde çalışıp, sorumlulukları paylaşır.
8 Medya okuryazarlığına sahip olup bilgiyi eleştirel bir biçimde değerlendirebilir ve ulaştığı bilgiyi karşılaştığı problemi çözmek için kullanabilir.
9 Eğitimin tüm paydaşlarıyla birlikte öğrencilerin gelişimini destekleyici akademik, kültürel-sanatsal faaliyetlerle topluma hizmet projelerinde bireysel ve takım olarak çalışma becerileri sergiler.
10 İlköğretim matematik öğretmenliği mesleğine, etik değerlere, kişisel ve mesleki gelişime uygun davranışlar sergiler.
11 Öğrenme ve öğretme sürecindeki gelişimini gözlemleyerek öz-değerlendirme yapar; yaşam boyu öğrenme becerilerini uygular.
12 Öğrenmelerini yaşam boyu sürdürebilirler, farklı düşünce ve kültürlere saygı duyabilirler ve özgün projeler üretebilirler.
13 Türk eğitim sisteminin temel amaç ve hedefleri konusunda bilgi sahibidir.