2023 YKS sonucunda SDÜ Eğitim Fakültesi, "Sınıf Öğretmenliği Lisans Programını" Tercih Etmek İsteyen Adaylar İçin Açıklamalar

- Sınıf Öğretmenliği programımızda isteğe bağlı yabancı dil hazırlık programı bulunmamaktadır.

- Sınıf Öğretmenliği programında öğrenciler içeriği Yüksek Öğretim Kurumunca belirlenen müfredat çerçevesinde öğrenim görmektedirler.

- Üçüncü sınıfı başarıyla bitiren öğretmen adayları stajlarını dördüncü sınıf güz yarıyılında  "Öğretmenlik Uygulaması-1" ve bahar yarıyılında ise  "Öğretmenlik Uygulaması-2" isimli dersler çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda gerçekleştirmektedirler.

- Öğrenim sürecinde öğrenciler için herhangi bir kıyafet zorunluluğu bulunmamakta olup öğrencilerimiz derslerin gerektirdiği kıyafetleri kendileri seçebilirler.

- Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve
eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğrencilerden öğretim gideri talep edilmemektedir.

-Program içeriği Fakültemizin bulunduğu kampüste, Staj uygulamaları ise Staj okulunun bulunduğu yerde gerçekleştirilmektedir.

- Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkanları üniversitemizin ilgili birimlerince belirlenmekte olup staj ve uygulama eğitimleri sırasında öğretmen adaylarına ayrıca ücret ödenmemektedir.

- Öğrenim gören öğrencilerimiz kamu ve özel sektöre bağlı kurum ve kuruluşlarının burs duyurularını takip ederek başvurularını kendileri yapmaktadırlar.

- Öğrencilerimiz üniversite yemekhanemizin Öğle yemeği hizmetinden yararlanabilmektedirler.

-Öğrencilerimiz Kredi Yurtlar Kurumunca sunulan yurt vb. imkanlarından yararlanabilmektedirler.

Yayın Tarihi: 13/07/2023