Finansal Okuryazarlığa Matematik Eğitimi Perspektifinden Bakış

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah ÖZKALE, Ana Bilim Dalımız 3. sınıf öğrencileri için Matematik Öğretiminde İlişkilendirme dersi kapsamında “Finansal Okuryazarlığa Matematik Eğitimi Perspektifinden Bakış” isimli bir atölye gerçekleştirmiştir. 30 Nisan 2024 Salı günü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Özkale, öğretmen adaylarıyla farklı eğitim kademelerine hitap eden finansal okuryazarlık becerisine dayalı etkinlikleri ve yeni matematik dersi öğretim programında finansal okuryazarlığa ilişkin bağlantıları ele almıştır. Finansal okuryazarlığa matematik eğitimi odağından baktığımız bu atölyeyi gerçekleştiren Doç. Dr. Abdullah ÖZKALE’ye ve etkinliği organize eden öğretim üyemiz Doç. Dr. Burcu DURMAZ’a teşekkür ederiz.

Yayın Tarihi: 02/05/2024