Math Hunger (Matematik Açlığı) Atölyesi

Matematik Eğitimi Anabilim Dalı ve Bilim Eğitimcileri Öğrenci Topluluğunca düzenlenen “Matematik Açlığı” adlı etkinlik Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte Finlandiya Helsinki Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Laura Tuohilampi Eğitim Fakültesi öğrencilerine iki oturum halinde matematik eğitimi ile ilgili uygulamalı etkinlikler yaptı. Finlandiya’da Math Hunger adıyla yürütülen projenin Türkiye ayağını Süleyman Demirel Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği programı ile başlattı. Bu etkinlikte bir matematik eğitimi etkinliğinin özellikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Soru cevap bölümünde öğrenciler Finlandiya eğitim sistemi ile ilgili sorular yöneltti. Etkinlik atölye çalışmalarıyla son buldu.

Math Hunger projesinin Türkiye ayağında yapılacak diğer etkinlikler için sayfamızı takip edebilirsiniz.

Matematik Açlığı sunumuna ulaşmak için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 12/12/2019