SDÜ İlköğretim Matematik Öğretmenliğinde Olasılık Öğretiminde Hata ve Kavram Yanılgıları Tartışıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlköğretim Matematik Öğretmenliği programında, 19 Mayıs 2024 günü saat 20.00'de Olasılık ve İstatistik Öğretimi dersi kapsamında "Olasılık Öğretiminde Olası Hatalar ve Kavram Yanılgıları" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Samet Okumuş konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte, ilköğretim matematiğinde olasılık öğretiminde sıklıkla karşılaşılan hatalar ve kavram yanılgıları ele alındı. Dr. Okumuş, olasılık kavramının soyut yapısından dolayı öğrenciler tarafından anlaşılmasının zor olduğunu ve bu durumun hatalara ve kavram yanılgılarına yol açabileceğini söyledi. Dr. Okumuş, bu hataların ve kavram yanılgılarının önüne geçmek için öğretmenlerin öğrencilere somut örnekler sunarak ve farklı problem çözme tekniklerini kullanarak olasılık kavramını daha iyi anlamalarına yardımcı olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, öğrencilerin olasılık kavramlarını anlamada karşılaştıkları zorlukları nasıl aşabileceklerine dair ipuçları verdi.

Sunumun ardından katılımcılar, Dr. Okumuş ile soru-cevap bölümünde etkileşime girerek konuyu daha derinlemesine anlama fırsatı buldular. Bu etkinlik, olasılık öğretimi konusunda katılımcıların bilgi ve becerilerini geliştirmelerine önemli katkılar sağladı.

Bu tür etkinlikler, SDÜ İlköğretim Matematik Öğretmenliğinin eğitim kalitesini artırma ve akademik topluluğu zenginleştirme misyonunun bir parçasıdır. Doç. Dr. Samet Okumuş'a değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Gelecekte düzenleyeceğimiz diğer etkinliklerde de sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Yayın Tarihi: 19/05/2024