TÜBİTAK-2221 Kapsamında Ziyaretçi Araştırmacı Söyleşimiz Gerçekleştirilmiştir

TÜBİTAK-2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı desteğiyle ziyaretçi araştırmacı olarak SDÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda “Öğretmenler Matematik Tarihinden Hikayeleri Kullanıyorlar: İlköğretim Matematiğin İslam Kültürü Bağlamında Hikâye Anlatımı, Kimlik ve Tarihle Kesişimi” başlıklı projesini yürüten The City University of New York Brooklyn College School of Education öğretim üyesi Doç. Dr. Hanna N. HAYDAR, 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Saat 14.30’da ilköğretim matematik ve sınıf öğretmenliği lisans programı öğrencileriyle “Çocuklar Matematize Edebilirler: Çocukluk Dönemi Matematiği Üzerine Bir Söyleşi” başlıklı bir söyleşi yapmıştır. Söyleşi kapsamında özellikle son yıllarda matematik eğitimi alanında ön plana çıkan üç büyük trend ele alınmıştır. Söyleşiye katılan öğretim üyelerimize, öğrencilerimize ve bu söyleşiyi destekleyen Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’ne, SDÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığına ve TÜBİTAK BİDEB’e teşekkürlerimizi sunarız.

Yayın Tarihi: 30/05/2022