TÜBİTAK 2237-A PROJESİ EĞİTMENLİĞİ (Doç. Dr. Oya TUNABOYLU)

TÜBİTAK 2237-A kapsamında  Etkinlik Yürütücüsü ve Düzenleme Kurulu Başkanlığını Dr. Öğretim Üyesi Semin Kazazoğlu'nun yaptığı Türkiye’de bir devlet veya vakıf üniversitesinde bulunan İngilizce öğretmenliği lisans programında kayıtlı olan 3 veya 4. sınıflarda öğrenim gören öğretmen adaylarına yönelik olarak hazırlanan "Edebiyat ve Edebi Ürünlerin Dijital Araçlarla İngilizce Öğretiminde Kullanımı: İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Bilgi ve Beceri Kazandırma Eğitimi Kursu" isimli kabul edilen projede İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalımızdan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya TUNABOYLU "Dijital araçlarla kısa roman (Novella) türünün öğretimi ve dil becerilerinigeliştirmede kullanımı", "Dijital araçlarla deneme (Essay) türünün öğretimi  ve dil becerilerini geliştirmede kullanımı" ve "Dijital araçlarla fable türünün öğretimi ve dil becerilerini geliştirmede kullanımı" konularında uzman eğitmen olarak yer almaktadır. Anabilim dalı olarak öğretim üyemizi tebrik ederiz.

Bilimsel etkinlik, gerekli teknolojik, pedagojik ve alan bilgi-becerisine sahip öğretmenlerin yetiştirilmesi için öğretmen adaylarına uzaktan eğitim uygulamaları konusunda bilgi ve beceri kazandırılmasını ve uzaktan eğitim teknolojilerini uygulamalarıyla birlikte İngilizce derslerine nasıl dahil edeceklerine dair deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır. Kurs 21.05.2021- 23.05.2021 tarihleri arasında 3 gün sürecek olup, verilecek eğitim uzaktan eğitimin ne olduğu, tarihsel gelişimi, özellikleri, uzaktan eğitim modelleri, uzaktan eğitimin faydaları, öğrenci-öğretmen görev-sorumluluk, rolleri ve uzaktan eğitim sisteminde değerlendirme süreci gibi önemli konuları kapsayacaktır.

Alanda uzman eğitmenler her teorik ders ile birlikte çeşitli etkinlikler yaparak öğrencilerin uygulama yapmasını sağlayacaklardır.Bu etkinliğe katılmak isteyen öğrencilerimizin en geç 10.05.2021 günü mesai bitimine kadar etkinliğe ait web sayfasında bulunan Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir. Başvuru kriterleri doğrultusunda belirlenecek 30 öğrenci etkinliğe katılım için kesin kayıt hakkı kazanacak olup, başvuru tarihinden sonraki 15 iş günü içerisinde katılımcılara başvuru formunda belirtilen telefon ve e-posta aracılığıyla bilgilendirme yapılacaktır. 

Detaylı bilgi için: https://seminkazazoglu.wixsite.com/

Yayın Tarihi: 17/01/2021
Okunma Sayısı: 897