Süleyman Demirel Üniversitesi Kreş ve Anaokulu Kukla ve Drama Etkinliği

2. sınıf öğrencilerimiz, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Çocuk Edebiyatı ve Drama derslerinde edindikleri bilgi ve becerileri entegre ederek Hansel ve Gretel masalını kukla ve drama teknikleriyle Süleyman Demirel Üniversitesi Kreş ve Anaokulu’nda canlandırdılar.

Masalı çocuk pedagojisine uygun şekilde yeniden düzenleyen öğrencilerimiz, hikâye aracılığıyla çocuklara; izinsiz bir şey almanın doğru olmadığı, ailelerinden izinsiz abur cubur yememeleri gerektiği ve tanımadıkları kişilerin yardımını kabul etmemeleri gerektiği mesajlarını hissettirmeyi amaçladılar.

 

Öğrencilerimiz ayrıca ders kapsamında La Fontaine ve Ezop’un ünlü fabllarını okul öncesi çocukların gelişim özelliklerine uygun hâle getirerek sahnelediler.

 

Çocuklarımızın büyük ilgiyle izlediği etkinlikler, hem eğlenceli hem de öğretici bir öğrenme deneyimine dönüştü.

Yayın Tarihi: 12/03/2026
Okunma Sayısı: 15