Öğretim Üyeleri ve Fen Bilgisi Öğretmenliği ABD Öğrencileri “Bilimsel Okuryazarlık Becerileri” Konulu Programda Bir Araya Geldi

Anabilim Dalımız öğretim üyeleri Prof. Dr. Halil Turgut ve Dr. Öğr. Üyesi Merve Lütfiye Şentürk tarafından hazırlanan programda, öğretmen adaylarımızın Bilimsel Okuryazarlık Becerileri, güçlü ve zayıf yönleriyle birlikte değerlendirildi. Öğretim üyelerimizce yürütülen bir araştırma projesi kapsamında öğrencilerimize uygulanan Bilimsel Okuryazarlık Becerileri Testi’nden alınan puanların analiziyle birlikte ulaşılan sonuçların yorumlandığı program Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Nazlı Baykal’ın Fen Bilimleri Öğretmenlerinin ülkemizin kalkınmasında oynadığı önemli role dair açılış konuşması ile başladı. Bilimsel Okuryazarlık Becerileri Testi’nde dereceye giren öğretmen adaylarımıza hediyelerinin takdiminin ardından testte yer alan sorulara verilen cevaplar üzerinden değerlendirmeler yapılarak geliştirilmesi gereken becerilere dikkat çekildi. Büyük katılımın sağlandığı ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programımızda yapılması planlanan iyileştirme ve geliştirme çalışmaları için ilk adımı oluşturan programın son bölümünde ise öğretmen adaylarımızdan gerek lisans programımıza gerekse uygulanma biçimine dair dönütler alındı.

Anabilim Dalımızda teste katılan 155 öğretmen adayı arasında birinci olan Halime Bozkaya’yı, ikinci olan Beyza Elgin’i, üçüncülüğü paylaşan Emine Karaarslan ile Ceren Çelik’i ve geleceğe dair ümitlerimizi bir kez daha yeşerten tüm öğrencilerimizi kutlarız.

Yayın Tarihi: 25/03/2022
Okunma Sayısı: 430