Akredite Olan İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı Üniversitemiz Kalite Ödülüne Layık Görüldü.

16.04.2022-16.04.2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 3 yıl süreyle Akredite olan İngilizce Öğretmenliği Lisans Programımız Üniversitemiz Kalite Ödülüne layık görüldü.

Söz konusu ödüle layık görülen Fakültemiz, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazlı BAYKAL;

"Eğitim Fakültemiz;

29.01.2010 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’nin 2009/15729 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulmuştur.

Fakültemiz yeni kurulmuş olmasına rağmen 2010 yılının ekim ayında ek kontenjandan Yabancı Diller Bölümü, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı, İngilizce Öğretmenliği Lisans programı aktif hale getirilerek öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 2021-2022 yılında gerçekleştirilecek olan Akreditasyon işlemi için İngilizce Öğretmenliği Lisans Programımız açısından gerekli müracaatları yapılmıştır.

Yapılan değerlendirme sonucunda İngilizce Öğretmenliği Lisans Programımız 16.04.2022-16.04.2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 3 yıl süreyle Akredite edilmiştir.

Tüm bu gelişmeler sonucunda Üniversitemiz Ödül Komisyonu tarafından 2022 yılı kalite ödülüne layık görülmüş bulunmaktayız.

Tüm bu zorlu süreç içerisinde emeği geçen Fakülte Yönetimimize, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalında görev yapan tüm öğretim elemanı ile Fakültemiz diğer Akademik birimlerinden destek olan öğretim elemanlarına ve Fakültemizde görev yapmakta olan tüm idari personele desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."  dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı olarak başarılarından dolayı Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanlığımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yayın Tarihi: 13/06/2023