TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Eğitim Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Seraceddin Levent ZORLUOĞLU’nun yürütücülüğünü yapacağı Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Veysel Demirer ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Gör. Sevgi KIRBOYUN TİPİ, Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cem ASLAN, Ankara Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Savaş TAKAN, Atatürk Üniversitesi Dr. Arş. Gör. Dilek TEKE araştırmacı olarak proje ekibinde yer aldığı “Sekizinci Sınıf Görme Engelli Öğrencilere Dokun-Duy-Öğren Modeliyle Fen Kavramlarının Öğretimi: Sci-Tutor Mobil Uygulaması ve Dokunsal Kitap” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

Bu projeyle görme engelli öğrencilerin fen derslerinde yer alan kazanımları akranlarıyla eşit şartlarda öğrenmelerini sağlamak amacıyla, yenilikçi öğretim teknoloji ve materyallerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla projenin, görme engelli öğrencilerin ihtiyaçları ve öğretim programı kazanımları dikkate alınarak geliştirilecek olan mobil uygulama ve dokunsal kitap ile okul dışında öğretmenden bağımsız ve öğrencilerin kendi öğrenme hızlarında bireysel olarak öğrenmeleri desteklenecektir.

Yayın Tarihi: 26/04/2024