Fakültemizde “İrfan Ordusu Öğretmenler” Paneli Gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü tarafından “İrfan Ordusu Öğretmenler” konulu panel düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında Eğitim Fakültesi Hafız İbrahim Demiralay salonunda düzenlenen panelde öğretim elemanları, öğretmen adayları, örgün ve özel öğretimde görev yapan öğretmenler ve ilkokul öğrencileri bir araya geldi. Etkinlikte ilk olarak Prof. Dr. Selçuk UYGUN tarafından öğretmenlik mesleğinin tarihsel süreci hakkında bilgilendirme yapıldı. Türkçe öğretmenliği öğrencisi Turan Üstün’ün şiir dinletisi sonrasında da “İrfan Ordusu Öğretmenler” konulu panel gerçekleştirildi. Dr. Öğretim Üyesi Gülhan KÖÇER’in mazereti nedeniyle katılamadığı panelde Doç. Dr. Fatih Çınar’ın moderatörlük yaptı. Panelde Doç. Dr. Nil Didem Şimşek, TED Isparta Koleji Okul Öncesi Öğretmeni Demet ŞENER CELEP ve Isparta’da Yılın Öğretmeni seçilen sınıf öğretmeni Şafak SALTAŞ panelist olarak yer aldı.

Panelde Doç. Dr. Fatih ÇINAR çocuklarımızın artık çok erken yaşlarda öğretmenlerle tanıştığını; bu nedenle çocukların hayatlarında etkilerinin ve rollerinin oldukça önemli olduğunu belirtti. Öğretmenin çocuğun ailesi, evi olduğunu; dolayısıyla öğrenme ortamlarının da çocukların kendilerini güvende ve değerli hissettikleri, merak duygularının, bireyselliklerinin, araştırma, düşünme ve yaratıcılık becerilerinin ön planda tutulduğu ortamlar olarak tasarlanması gerektiğini vurguladı ve panelistlere söz hakkı verdi.

Panelist Şafak SALTAŞ kendisini Sosyal Bilgiler öğretmeninin keşfettiğini, Onun sayesinde öğretmen olduğunu; bu nedenle yüreğine dokunmadığımız bireyin beynine de (bilişsel gelişimine katkıda bulunamayacağımızı) dokunamayacağımızı söyledi. Saltaş peygamber mesleği olan öğretmenliğin bu açıdan çok önemli olduğunu dile getirdi.

Panelist Demet ŞENER CELEP ise çocukların gelişim özelliklerini bilmenin, kapsayıcı bir dil kullanmanın ve değerleri kendisinde yaşatan bir öğretmen olmanın çocukların ihtiyaç ve beklentileri açısından önemi ile ilgili bilgiler verdi. Ayrıca öğretmenliğin en önemli ilkesinin öğretmen olmayı istemekle başladığını dile getirdi. 

Panelist Nil Didem ŞİMŞEK, eğitimin farklı kademlerinde görev yaptığını; ancak öğretmenlik yıllarında yaşadığı mutluluğun hayatında çok önemli bir yeri olduğu ifade etti. Şimşek, hepimizin hayatında etkili olan muhakkak bir öğretmenin olduğunu dile getirdi ve çocukların hayatlarında etkili bir öğretmen olmanın nasıl mümkün olduğu ile ilgili bilgiler verdi.

Etkinlik, katılımcılara hediyelerinin takdim edilmesi ve Selahattin Seçkin İlkokulu öğrencilerinin katılımcı öğretmenlere sürpriz hediyeleri ile sonlandırıldı.

 

 

Yayın Tarihi: 24/11/2022
Okunma Sayısı: 584