24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 27 Ekim 1922‘de Bursa’da öğretmenlere seslenmiş ve “Bugünün çocuklarını yetiştiriniz. Onları yurda, ulusa yararlı insanlar yapınız. Bunu sizden istiyor ve diliyorum.” demiştir. Bugün tüm Türkiye, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Millet Mektepleri Başöğretmenliği ünvanının verildiği 24 Kasım tarihini Öğretmenler Günü olarak kutlamaktadır.

Sevgili meslektaşlarım, Atatürk’ün biz öğretmenlere yüklediği bu kutsal görevle etrafımızı aydınlatma çabamız devam etmektedir. Mesleğimizi özverili bir şekilde yapmaktan başka kaygımızın olmadığı apaçıktır. Ülkemizin geleceğine imza atacak olan gençlerin özenli bir şekilde yetiştirilmelerinde ve gökteki yıldızlar gibi ışık saçacaklarından kimsenin en ufak şüphesi yoktur ve olmamalıdır.

Öğretmenler sadece belirli bir zaman diliminin değil geçmişin, bugünün ve yarının rehberleridir. İnsanların toplumdaki yerinin belirlenmesinde temel esas öğretmendir. Çünkü öğretmenler yansıttıkları bilgi ışığıyla hayatı anlamamızı sağlarlar. Kişiliğimizin oluşmasında çok büyük bir paya sahip olan öğretmenlerimizin toplumdaki değerinin ve yerinin çok önemli olduğunu bilmemiz gerekir. Unutulmamalıdır ki her yetişen nesil öğretmenlerin yetiştirdiği nesildir.

Öğretmenlerimiz ölümsüzdür çünkü çocuklarımızı her şartta hayata hazırlayan ve uğruna savaş verdikleri eğitim ideali uğruna tüm olumsuzlukları göze alan kahramanlardır. Türk öğretmeninin toplumdaki yeri ve önemi çok özeldir çünkü bizler Hz. Ali’nin de belirttiği gibi bize bir kelime öğretmenin kırk yıl kölesi olabilecek derecede onlara saygı duyar, sevgi besleriz.

Yarınlarımızı hiçbir engel tanımadan yetiştirmeye gayret eden öğretmenlerimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın bir dizesinde söylediği gibi, “bütün yapılarda temele bir taş koyar”. Atatürk öğretmenlerin işte bu çabalarını çok iyi biliyordu. Bu nedenledir ki “Ulusları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek öğretmenleri yüceltmiştir.

Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve dünyanın en kutsal vazifesini yapmış ve yapmakta olan eğitimli ve topluma faydalı bireylerin yetişmesinde emekleri ve yaptıkları fedakârlıkla büyük rol oynayan tüm saygı değer öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

 

EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

Yayın Tarihi: 23/11/2020
Okunma Sayısı: 816