MAVİ PERŞEMBE BULUŞMALARI

‘’O ZAMAN RENGARENK BİR FARKINDALIĞA’’

 

Fakültemiz öğretim üyelerinden Dilek Ünveren Kapanadze’nin koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Mavi Perşembe Buluşmalarının bu haftaki konusu engelli farkındalığıdır.  Bu buluşmada, engellilere yönelik farkındalığımızı arttırma yönünde yürüttüğümüz projeler ve gerçekleştirebileceğimiz faaliyetleri ele alacağız.

Engellilerin sorunlarını görmezden gelmenin ve onları toplumdan soyutlayarak kendi kaderiyle baş başa bırakmanın, insan hakları ihlali olduğunu söylemek yanlış olmaz. Engelli doğmak ya da engelli olmak bireylerin kendi seçimi değildir. Bizlere düşen herkesin aslında bir engelli adayı olduğunu göz önünde bulundurarak, kendimizi onların yerine koymak ve sorunlarına bu hassasiyetle yaklaşmaktır.

Bu bağlamda, farkındalık yaratmak adına gerçekleştireceğimiz etkinlikler kapsamında 17.12.2018 Pazartesi günü saat 10:30- 16:00 arasındaEğitim Fakültesi’nin girişinde empati standı ve parkuru kurulacaktır.

18.12.2018 Salıgünü saat 15:00-17:00 arasında Spor Bilimleri Fakültesinde Otizmli arkadaşlarımızla sportif faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Etkinlik Geliştirme ve Deneyim Artırma Topluluğunun da desteği ile, Eğitim Fakültesi Hafız İbrahim Demiralay Konferans Salonunda 20.12.2018 Perşembe günü saat 15:30-16:00 arasında  ‘O ZAMAN RENGARENK BİR FARKINDALIĞA’ adlı söyleşiyi, Isparta Nefes Otizm Derneği Başkanı Ömer SELEK ve Isparta Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceğiz.

Afiş İçin Tıklayınız.

Yayın Tarihi: 17/12/2018
Okunma Sayısı: 2728