MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE
YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

BAŞVURU TARİHLERİ: 01-15 Ağustos 2019

Öğrencinin başvuru yapacağı puan türü ve (ÖSYS) yerleştirme puanının, Üniversitemiz programlarının kişinin yerleştirildiği yılki puan türü ve taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda,

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

1. Öğrenci Belgesi.

2. ÖSYS Sonuç Belgesi

3. Onaylı Transkript ve Ders İçeriği. (Ders muafiyet talebi olan öğrencilerden istenecektir.)

4. Zorunlu hazırlık sınıfı/ bilimsel hazırlık sınıfı, başarı belgesi/muafiyet belgesi.

5. Dilekçe (Başvuru yapacağı Fakülte/YO/MYO hitaben)

Başvurular Fakülte Dekanlıklarına/Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokul Müdürlüklerine şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır. Posta yoluyla yapılacak başvurularda, başvuru belgelerinin Üniversiteye ulaşma tarihi dikkate alınır. Postadan kaynaklanan gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.

Değerlendirme Tarihleri:  16 Ağustos 2019 - 29 Ağustos 2019

Yerleştirme Sonuçlarının İlanı:  03 Eylül 2019 (İlgili Birimlerin web sayfasında ilan edilecektir.)

Kesin Kayıt Tarihleri: 04-06 Eylül 2019

Kayıt Yeri: Başvuru yapılan Fakülte/YO/MYO.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

Başvuru evraklarına ilave olarak,

1. 6 adet fotoğraf.

2. 28 yaşını tamamlayan erkek öğrencilerden askerlikle ilişiği olmadığını gösterir belge.

3. II.Öğretim Programlarına geçiş yapan öğrencilerden öğrenim ücretinin yatırıldığını (Üniversitemize) gösteren banka dekontu. (Kayıt esnasında öğrenci numarası alındıktan sonra yatırılacaktır.)

4. Kayıtlı olduğu üniversiteye ait öğrenci kimlik kartı. (Öğrencinin dosyası istenirken ilgili Üniversiteye iade edilecektir.)

5. Yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belge (Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Fakülte ve Yüksekokul vb.) taşınıra kayıtlı materyaller (kitap, cihaz vb. materyal)

Yayın Tarihi: 05/08/2019