TÜBİTAK 1001 Proje Başarısı

Eğitim Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Veysel DEMİRER’in yürütücülüğünü yapacağı Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Seraceddin Levent ZORLUOĞLU ve Doç. Dr. Burcu DURMAZ ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Recai AKKAYA’nın araştırmacı olarak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Derya CAN’ın ise danışman olarak proje ekibinde yer aldığı “İlkokul 3. Sınıf Öğrencilerinin Sayı Duyusunu Geliştirmeye Yönelik Senaryo Temelli Oyunlaştırılmış Mobil Öğrenme Ortamının (MatHUB) Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

Bu proje ile ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin sayı duyusunu geliştirmeye yönelik Senaryo Temelli Oyunlaştırılmış Mobil Öğrenme Ortamı’nın (MatHUB) geliştirilmesi ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Dijital bir çözüm olarak, MathHUB’taki etkinliklerde günlük yaşamla ilişki kurularak özgün, senaryo temelli oyunlaştırılmış mobil bir öğrenme ortamının geliştirilmesi ve öğrencilerin sayı duyusunun geliştirilmesinde soyut kavramların görsel-işitsel çoklu ortam materyalleri ile somutlaştırılması desteklenecektir.

Yayın Tarihi: 08/01/2024