21 Mayıs 2018 Pazartesi

Pedagojik Formasyon Bahar Dönemi Öğretmenlik Uygulaması (Staj) Muafiyeti

18 Ocak 2018 Perşembe 13:20 tarihinde eklendi | 1354 defa okundu
2017-2018 Güz Dönemi Başlangıcında Staj Muafiyet Dilekçesini Veremeyen Öğrenciler için!

2017-2018 eğitim-öğretim bahar dönemi Pedagojik Formasyon Programına kayıtlı öğrenciler Öğretmenlik Uygulaması (Staj) ders muafiyet başvurularını, 19-24 Ocak 2018 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Dekanlığı Pedagojik Formasyon Birimine  yapmaları gerekmektedir. Daha sonra yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.

Muaf olunan staj dersi için öğrenim ücretinde indirim ve ücret iadesi yapılmayacaktır. Özel öğretim kurumlarında ya da MEB'e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.

Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Pedagojik Formasyon Biriminden temin edebilecekleri TAAHHÜTNAMEYİ imzalamak şartı ile muaf sayılabileceklerdir. Taahhütnameyi imzalayan Öğretmen Adayları İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan Onaylı Özel Öğretim Kurumları Hizmet Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü güncel tarihlilerini, Kur'an Kursu Öğreticileri Müftülüklerden alacakları ilgili belgeleri getirmek zorundadırlar. Belgeleri getirmeyen Öğretmen Adayları Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf sayılmayacaktır.

Ders muafiyet dilekçe örneği için tıklayınız.

Ücretli Öğretmen olarak görev yapan için Taahhütnameyi tıklayınız.